Visit Ljubuski Logo

Trnjak fest

Pred nama je nikad uzbudljiviji vikend u godini sa najljepšim vodopadima u Bosni i Hercegovini, bogatom kulturno-povijenom baštinom, dugom vinskom tradicijom i autentičnom ljepotom podno tvrđave herceg Stjepana Kosače.

U Ljubuškom se u subotu 17.06.2023.godine održava međunarodni događaj koji ne smijete propustiti, a koji slavi Trnjak, autohtonu sortu vinove loze izvorno Hercegovine i Dalmatinske zagore, a koji okuplja 24 vinara iz 2 države, 4 županije i 9 gradova/općina.

Ovaj događaj je posvećen uživanju u vrhunskim vinima, glazbenom program, dobroj hrani i ugodnom druženju.

Lokalni vinari iz Dalmatinske zagore i Hercegovine će Vas dočekati u prelijepom ambijentu Lapidarija franjevačkog samostana sv.Ante na Humcu, gdje se nalazi i najstariji muzej u Bosni i Hercegovini, osnovan 1884.godine, te s Vama podjeliti rezultate dugogodišnjeg rada.

Moći ćete kušati najbolje kapljice Trnjka i kupaža od istoimene sorte, zato ovaj događaj nikako ne smijete propustiti.

Dobrodošli u Ljubuški!

Više informacija o samom festival možete pronaći na www.trnjakfest.com

 

Trnjak Fest 2024

Trnjak Fest 2024

Ove godine pred Vama je drugo izdanje Trnjak Festa koji će i ove godine trajati dva dana. Glavni festivalski dio predviđen je za subotu 22. lipnja u prekrasnom ambijentu Gradskog parka u Ljubuškom. Nakon veličanstvenog prvog izdanja gdje smo imali mogućnost kušati...

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

I ove godine će ulice našeg grada, prigodno ukrašene i obasjane blagdanskim svjetlima, postati pozornica jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja - noćne utrke "Advent Night Run".   Trkačka staza, protežući se dužinom od 4,5 kilometara kroz samo srce grada, nudi ne...