Visit Ljubuski Logo

Događaji u Ljubuškom

Ljubuski iz zraka

Blagdan sv. Ante

Portugalac Sveti Antun Padovanski (Lisabon, 1195. – Arcella kod Padove, 13. lipnja 1231.), bio je prvorođenac iz plemićke, moćne i bogate obitelji, a roditelji su mu dali ime Fernando. No, imao je svoj put i već s 15 godina napušta bogatu palaču i pridružuje se redu Sv. Augustina, nakon zaređenja za svećenika prelazi u Manju braću i posvećuje se širenju vjere među narodima Afrike.

Tamo se i obrazovao, te postao jedan od najučenijih crkvenih ljudi Europe na početku 13. stoljeća.Napušta augustince i pridružuje se franjevcima u Maroku, te mijenja ime u Antun. U Africi obolijeva od malarije, namjerava se vratiti u domovinu, no brod se, gonjen nepovoljnim vjetrom, našao na obalama otoka Sicilije. Još oslabljen od dugotrajne groznice, Antun se uputi u Asiz. Bio je poglavar Franjevačkog reda u Italiji, začetnik je teoloških studija u svojm Redu, a sam je poučavao u Bologni, Montpellieru i u Padovi.

Ljubuški Outdoor Festival

Ljubuski outdoor festival predstavlja manifestaciju koja svojim natjecateljskim, zabavnim, glazbenim  i raznim drugim sadržajima privlači raznolike posjetitelje. Održava se u  mjesecu svibnju pored vodopada Kravica.

Više o festivalu na www.ljof.ba

Ljubuski iz zraka
Ljubuski iz zraka

Ljubuški Jazz Festival

‘Spiritus movens’ Ljubuški Jazz Fest-a su sedmodnevne radionice jazza, gdje se mladima koji pokazuju interes i sklonost ovoj vrsti glazbe, pruža prilika za edukaciju u jazzu za što na našem širem području nemaju gotovo nikakvu priliku.

Radionice i majstorski tečajevi (Workshops and Music Masterclass) su u glazbenom svijetu tipični i gotovo isključivo rezervirani za klasičnu glazbu. U domeni jazza organiziraju se uglavnom jednodnevne radionice u trajanju od par sati koje vode glazbenici, izvođači na jazz festivalima. Ljubuški Jazz Fest u Bosni i Hercegovini a zasigurno i šire, prvi je Festival koji organizira višednevne radionice za jazz u stilu majstorskih seminara klasične glazbe, na što smo iznimno ponosni.

Ljubuski iz zraka

Ljubuški karneval

Ljubuški karneval -svake godine  pred kraj zime, ljubuški živi u iščekivanju novog karnevala, koji uvijek donese pregršt smijeha i zabave, nezaboravnih i maštovitih kostima.

Advent u Ljubuškom

Manifestacija koja tokom blagdanskih dana okuplja lokalno stanovništvo u centru grada i nudi raznolike kulturno zabavne i gastronomske sadržaje.

Ljubuski iz zraka
Ljubuski iz zraka

Pozdrav ljetu

Cilj manifestacije je pozdraviti sve ljetne događaje u gradu i građanima Ljubuškog prirediti malo plesa i glazbe.

Na jedrima glazbe

Dječiji glazbeni festival koji svake godine okuplja djecu u gradu kroz  zabavno – natjecateljski program .

Ljubuski iz zraka

Upoznajte Ljubuški kroz

Prirodne znamenitosti

Ljubuski iz zraka

Vodopad Kravica

Više informacija

Ljubuski iz zraka

Vodopad Koćuša

Više informacija

Upoznajte Ljubuški kroz

Kulturno-povijesnu baštinu

Ljubuski iz zraka

Tvrđava herceg Stjepana

Više informacija

Ljubuski iz zraka

Muzej na Humcu

Više informacija

Ljubuski iz zraka

Rimski logor Gračine

Više informacija

Ljubuski iz zraka

Stećci u Ljubuškom

Više informacija