Visit Ljubuski Logo

Aktivni turizam

Ljubuski iz zraka

Ljubuški Outdoor Festival

Ljubuski outdoor festival predstavlja manifestaciju koja svojim natjecateljskim, zabavnim, glazbenim  i raznim drugim sadržajima privlači raznolike posjetitelje. Održava se u  mjesecu svibnju pored vodopada Kravica.

Više o festivalu na www.ljof.ba

Biciklizam

Želite istražiti Ljubuški kroz biciklističke rute? Uponajte sve mogućnosti koje vam nudi Ljubuški, a za sva pitanja uvijek možete kontaktirati osobe koje najviše znaju o biciklizmu u Ljubuškom – biciklistički klub Ljubuški

Ljubuski iz zraka
Ljubuski iz zraka

Paragliding

Letenje u Ljubuškom pruža vrhunski užitak letenja kako za XC pilote, tako i za rekreativne pilote koji žele uživati u večernjoj termici i laminarnom vjetru na padini. Za sve detaljnije informacije možete kontaktirati Paragliding Ljubuški.

Trčanje

Ljubuški sa velikim brojem sunčanih dana i prekrasnim prirodnim stazama za trčanje poput bajera uz Trebižat (nasip/šetnica) u Ljubuškom polju posjeduje iznimne ambijentalne vrijednosti pogodne za rekreativno trčanje te je postalo i široj okolici poznato kao savršeno mjesto upravo za rekreativno trčanje.

Pored čarobnih prizora, staza je relativno ravna po cijeloj svojoj dužini i ima ograničene prepreke, manje je zahtjevna što je čini idealnom za početnike u trčanju. Područje Trebižata uz stazu za trčanje nudi i mnoge druge mogućnosti za rekreaciju i u živanje u ljepotama prirode dostupne tijekom cijele godine.

Ljubuski iz zraka
Ljubuski iz zraka

Canoe safari

Osim što kraškom području donosi obilje vode i daje mu život, rijeka Trebižat je iznimno zanimljiva i za avanturizam na vodi. Obiluje velikom biološkom raznolikošću i mnoštvom biljnih i životinjskih vrsta te jedinstvenim sedrenim barijerama u netaknutom krajoliku. Krajobraz još zanimljivijim čine kultivirane površine polja (Ljubuško polje), različiti vegetacijski pokrovi i sl.

Na samom početku vožnje kanuom, rijeka je tiha i mirna. No, sa približavanjem ušću postaje brza i uzbudljiva. U ljetnim danima temperatura vode može biti i oko 20 stupnjeva, pa je odlična i za kupanje. Dobna granica za učesnike kanu safari vožnje gotovo da i ne postoji, stoga je pogodan i za ljubitelje željne adrenalina a i one željne relaksacije u prirodi.

Planinarenje

Planinarenje u prirodi rekreativna je aktivnost. Posebno među onima koji većinu vremena provode sjedeći u uredima planinarenje je prirodna vježba koja promiče tjelesnu kondiciju i ekonomična je. Iako planinarenje iziskuje tjelesni napor, istovremeno ono donosi novu energiju te obogaćuje planinara. Planinarenje također poboljšava uživanje u drugim aktivnostima kao što su promatranje ptica, šetnje prirodom, izleti svih vrsta, pa čak i razgledanje.

Vrlosinj sa svojih 954m je najveći vrh općine Ljubuški i prekrasna rekreativna planinarska tura dostupna svim zaljubljenicima u ovakav vid rekreacije.

Ljubuski iz zraka
Ljubuski iz zraka

Hercegovina GO!

Iskusite ljepote Ljubuškog na jedinstven način – safari Hercegovinom terenskim vozilima Pinzgauer!

Pustolovno putovanje započinje na najatraktivnijem mjestu u Bosni i Hercegovini, na vodopadu Kravica, nakon čega posjećujete brdo Butorovica i srednjovjekovni grad Ljubuški, posjećujete stari izvor zvan Vodice, Ljubuško polje (Plantaža), rijeku Trebižat i austrougarsku most iz 19. stoljeća (Crvengorski). Putovanje kroz prekrasne krajolike nastavljate do samostana Svetog Ante na Humcu, gdje se nalazi najstariji muzej u Bosni i Hercegovini i dvije crkve iz 19. stoljeća.

Na kraju vas očekuje ručak na izletištu Čeveljuša, gdje uživate ​​u hercegovačkim specijalitetima. Nakon ručka vraćate se na vodopad Kravica, kroz polja kadulje, vrijeska i smilja.