Visit Ljubuski Logo

Paljenje prve adventske svijeće i prigodni koncert adventskih pjesama

Svjetlo adventskih svijeća označava dolazeće svjetlo, Isusa, koji rasvjetljuje čitav svijet, pobjeđujući tamu grijeha i zla.
Postupno paljenje svijeća na adventskom vijencu znak je približavanja slavlju Isusova rođenja. 
 
Simbolično ćemo obilježiti početak predblagdanskog razdoblja te upaliti prvu svijeću na adventskom vijencu koji će se nalaziti na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom. Ceremonija paljenja svijeća će se održavati četiri subote uoči Božića, počevši od ove subote, 26.11.2022.godine s početkom u 18:00h.
 
Prvu svijeću na adventskom vijencu će zapaliti župljani župa Veljaci i Šipovača-Vojnići.
 
Pozivaju se svi žitelji župa Veljaci i Šipovača-Vojnići ali i ostali građani da svojim prisustvom i molitvom uveličaju ovaj događaj.
 
Nakon ceremonije paljenja prve adventske svijeće slijedi prigodni koncert adventskih pjesama u Kulturnom centru u Ljubuškom u 18.30h.
Trnjak Fest 2024

Trnjak Fest 2024

Ove godine pred Vama je drugo izdanje Trnjak Festa koji će i ove godine trajati dva dana. Glavni festivalski dio predviđen je za subotu 22. lipnja u prekrasnom ambijentu Gradskog parka u Ljubuškom. Nakon veličanstvenog prvog izdanja gdje smo imali mogućnost kušati...

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

I ove godine će ulice našeg grada, prigodno ukrašene i obasjane blagdanskim svjetlima, postati pozornica jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja - noćne utrke "Advent Night Run".   Trkačka staza, protežući se dužinom od 4,5 kilometara kroz samo srce grada, nudi ne...