Visit Ljubuski Logo

Javni poziv za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva

JAVNI POZIV za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganja u dodatnu ponudu turističko ugostiteljskih objekata vrste smještajni objekti-kuće za odmor za sufinanciranje izgradnje isključivo novih bazena na području Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu

Ministarstvo gospodarstva ŽZH je objavilo javni poziv za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganja u dodatnu ponudu turističko ugostiteljskih objekata vrste smještajni objekti-kuće za odmor za sufinanciranje izgradnje isključivo novih bazena na području Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu.

Naime, izdvojit će 230.000 KM za sufinanciranje izgradnje novih bazena za poslovne subjekte koji imaju kuće za odmor.

Podsjećamo, Vlada ŽZH na prijedlog Ministarstva gospodarstva donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim Proračunom ŽZH za 2023. godinu, a namijenjenih financiranju projekata u privatnom sektoru kao potpora razvoju poduzetništva na području ŽZH.

Ukupna vrijednost programa je 700.000 KM, što je u odnosu na prethodne godine značajno povećanje proračunom osiguranih financijskih sredstava za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Županije Zapadnohercegovačke.

Program ima višestruke ciljeve usmjerene prema očuvanju postojećih radnih mjesta, stvaranju uvjeta za novo zapošljavanje kroz povećanje gospodarske aktivnosti samozapošljavanja, poticanja ciljanih skupina mladih i žena da se uključe u poduzetnički sektor, te povećanje broja poslovnih subjekata.

Ministarstvo gospodarstva naglašava da su ove godine u okviru programa izdvojena sredstva u iznosu od 230.000 KM, usmjerena za projekte poslovnih subjekata iz oblasti turizma i ugostiteljstva, i to poslovni subjekti koji spadaju u skupinu ugostiteljski objekti u domaćinstvu ili ugostiteljski objekti u seoskom domaćinstvu (kuće za odmor), s naglaskom za izgradnju novih bazena, a sve u svrhu razvoja Županije Zapadnohercegovačke kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

JAVNI POZIV – preuzimanje

Prijavni obrazac preuzimanje

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

I ove godine će ulice našeg grada, prigodno ukrašene i obasjane blagdanskim svjetlima, postati pozornica jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja - noćne utrke "Advent Night Run".   Trkačka staza, protežući se dužinom od 4,5 kilometara kroz samo srce grada, nudi ne...