Visit Ljubuski Logo

3,500 km biciklom na ruke

Hercegovina Travel Fest i ove godine donosi nevjerojatne priče ispričane kroz iskustva putnika i avanturista koji su proputovali svijet i osjetili radost otkrivanja novih krajolika, mjesta i kultura. Cilj nam je motivirati i uvjeriti sve ljude da se mogu odvažiti i učiniti prvi korak u otkrivanju svijeta, a vjerujemo da imamo i jednu posebnu priču koju ćete još dugo prepričavati, čiji sadržaj će vas motivirati da se i vi otisnete na svoje novo putovanje.

Slaven Škrobot, putnik i bloger koji je svoj invaliditet pretvorio u hrabru i motivirajuću priču, dočarati će nam kako izgleda otisnuti se na putovanje dugo 1000 km u „kolicima za osmijehe na licu“.

Unatoč invaliditetu, Slaven Škrobot odlučio je živjeti svoje snove i putovati svijetom te o svojim pustolovinama i problemima s kojim se susreće pisati na svojem blogu. Iako je već nebrojeno puta pomaknuo vlastite i tuđe granice te svojim usponima na razne vrhove u kolicima rušio svjetske rekorde, prošle godine odlučio se na jedan sasvim novi izazov. S posebno prilagođenim biciklom na ruke krenuo je iz Savudrije i u šest mjeseci putovanja „dobiciklirao“ do Istanbula. Tijekom tog putovanja prikupio je 150.000,00 kn donacija za kupovinu četiri posebno prilagođena bicikla za četvero potrebitih, jer je upravo jedan takav njemu promijenio život i dao osjećaj slobode kretanja.

Slavenovo predavanje možete poslušati u subotu na Hercegovina Travel Festu, koji će se održati u Kulturnom centru u Ljubuškom. Ulaz je besplatan, stoga ovaj vikend rezervirajte za nezaboravne priče o putovanjima.

Vidimo se za vikend u Ljubuškom, na drugom po redu „Hercegovina Travel Festu“!

Više informacija možete pronaći na www.hercegovina-travel.com

 

PROGRAM HERCEGOVINA TRAVEL FESTA

05.05. – 06.05. Kulturni Centar Ljubuški

 

PETAK, 05.05.

19:00 – MIRO AŠČIĆ – Dobrodošli u moju Afriku

20:00 – SRĐAN ŠAJINOVIĆ – Autostopom kroz Mongoliju

21:00 – KREŠIMIR SUČEVIĆ MEĐERAL – Zemlja zlatnog runa i zlatne kapljice u sjeni svete gore – Gruzija i Armenija

 

SUBOTA, 06.05.

19:00 – ELIZABETH DUONG – Preko Australije i Vietnama do života na Balkanu

20:00 – SLAVEN ŠKROBOT – Biciklom na ruke od Hrvatske do Turske

21:00 – PANEL RASPRAVA SVIH SUDIONIKA

Završio je ovogodišnji Hercegovina Travel Fest

Završio je ovogodišnji Hercegovina Travel Fest

Dvije večeri uzbudljivih priča i putopisa. Preko prenesenih iskustava gostiju predavača, sudionici festivala su proputovali kroz Afriku, Mongoliju, Gruziju i Armeniju. Slušali su o tome kako ljubav čovjeka može potaknuti da se preseli u novu kulturu te prihvati novi...

25. Ljubuški karneval

25. Ljubuški karneval

Najveselija i najstarija ljubuška manifestacija, Ljubuški Karneval, održava se uvijek na posljednju nedjelju prije početka korizme. Ove godine, 25.Ljubuški Karneval održava se 19.veljače. Međunarodna karnevalska povorka kreće u 12,30h ispred OŠ Marka Marulića i ide...