Visit Ljubuski Logo

Završetak projekta prekogranične suradnje

Turistička zajednica Grada Ljubuškog je organizirala predavanje na temu Očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine povodom uspješno realiziranog projekta prekogranične suradnje između grada Ljubuškog i grada Županje koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Turistička zajednica Grada Županje i Turistička zajednica Grada Ljubuškog su realizirale nabavu bine za kulturne manifestacije. Manifestacije zauzimaju sve važniju ulogu u društvu zbog njihovih turističkih, društvenih i kulturnih funkcija, kao i uloge u lokalnom i regionalnom razvoju. Manifestacijski turizam je jedna od najznačajnijih formi na putu prema stvaranju kvalitetnih turističkih sadržaja tako da mnoge destinacije nastoje obogatiti svoju turističku ponudu organiziranjem raznih manifestacijskih programa. Grad Ljubuški slijedi navedeni primjer te nastojimo obogatiti našu ponudu i privući posjetitelje organiziranjem manifestacija tijekom cijele godine. Osim što su manifestacije u funkciji održivog turizma, vrijedi istaknuti njihov pozitivan učinak u smislu revitaliziranja tradicije, širenja kulturoloških perspektiva i poticanja lokalne zajednice na sudjelovanje što je iznimno važno jer utječe na izgradnju ponosa lokalne zajednice. Nabava bine za kulturne manifestacije će znatno olakšati organizaciju nadolazećih manifestacija, počevši već od Adventa u Ljubuškom koji nas očekuje sljedeći mjesec.

Osim turističke zajednice, Škola rukometa RK Izviđač je uspješno realizirala projekt prekogranične suradnje sa Sportskom zajednicom Grada Županje pri čemu su nabavili prijevozno sredstvo Renault Trafic koje će im znatno olakšati prijevoz djece na utakmice i dati poticaj da nižu nove uspjehe koji su na ponos cijeloga grada.

Važan aspekt ovakvih projekata koji podrazumijevaju prekograničnu suradnju je partnerstvo i suradnja koja se ostvaruje tijekom projekta. Posebna zahvala Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje pruža podršku i potiče suradnju s Bosnom i Hercegovinom te zahvala gradskim vlastima koje su pomogle u realizaciji projekta.

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

I ove godine će ulice našeg grada, prigodno ukrašene i obasjane blagdanskim svjetlima, postati pozornica jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja - noćne utrke "Advent Night Run".   Trkačka staza, protežući se dužinom od 4,5 kilometara kroz samo srce grada, nudi ne...