Visit Ljubuski Logo

Trnjak Fest 2024

Ove godine pred Vama je drugo izdanje Trnjak Festa koji će i ove godine trajati dva dana. Glavni festivalski dio predviđen je za subotu 22. lipnja u prekrasnom ambijentu Gradskog parka u Ljubuškom.
Nakon veličanstvenog prvog izdanja gdje smo imali mogućnost kušati vina 24 proizvođača iz Hercegovine i Dalmatinske zagore, organizatori i ove godine obećavaju vrhunski događaj. Kako nasadi ove sve popularnije sorte iz godine u godinu rastu, tako ćemo ove godine imati 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma ali i 10 izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

Prvi dan u petak 21. lipnja predviđeno je druženje medija, blogera i novinara koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte Trnjak sa područja Hercegovine i Dalmatinske zagore. U Hercegovini ćemo posjetiti Podrum Vilinka na Sretnicama, Vinariju Čitluk i restoran Romancu u Mostaru. Putovanje se dalje nastavlja uz samu granicu s Republikom Hrvatskom u smjeru Vrgorca gdje će u mjestu Podprolog posjetiti Vina Erceg, a zanimljivo putovanje završava u Imotskom gdje će se predstaviti lokalne vinarije u mozaik dvorani, a radi se o vrijednom remek djelu i kamenitom mozaičkom muzeju Imotske krajine. Dan završava u restoranu Tri Sunca gdje će se organizirati degustacijski meni u sljedovima, gdje ćemo upariti jela od lokalnih namirnica s vinima od sorte Trnjak.

Drugi dan u subotu 22.6. je rezerviran za Ljubuški gdje će se u Kulturnom centru od 14 do 16 sati održati stručna predavanja na temu Trnjak, koja će voditi eminentni predavači: Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ. Od 17 do 18 sati pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca u Gradskoj galeriji imat ćemo vođenu radionicu i degustaciju „Trnjak u kupažama“ na kojoj će se ukazati na ulogu Trnjka u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama. Od 19 sati u Gradskom parku u Ljubuškom počet će službeni dio Trnjak Festa, u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina od sorte Trnjak na jednome mjestu.

Prekrasni Gradski park će se tako na jednu večer pretvoriti u veliku eno-gastro ali i glazbeno-scensku manifestaciju, gdje će posjetitelji pored vrhunskih vina i gastro delicija moći uživati u nastupu renomiranih glazbenika. Kao i prošle, tako i ove godine proglasit će se dva ambasadora Trnjak Festa, koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.

Dobro došli na Trnjak Fest.

Turistička Zajednica Ljubuški - Trnjak Fest 2024

 

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

Ljubuški Advent Night Run 2023 – 12.12. u 18.00h

I ove godine će ulice našeg grada, prigodno ukrašene i obasjane blagdanskim svjetlima, postati pozornica jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja - noćne utrke "Advent Night Run".   Trkačka staza, protežući se dužinom od 4,5 kilometara kroz samo srce grada, nudi ne...