Visit Ljubuski Logo

„Oaza u kamenu“ najbolji turistički film na 3. Avantura film festivalu

Na ovogodišnjem 3. Avantura film festivalu publika je mogla uživati u čak 40 filmskih ostvarenja iz regije i svijeta i čak 5 premijernih BH prikazivanja što je nakon Sarajevo film festivala najveći broj premijera na jednom filmskom festivalu u BiH. Sinoć je na crvenom tepihu 3. Avantura film festivala u Bihaću upriličena svečana dodjela nagrada za najbolje filmove iz pet kategorija. U kategoriji turistički film nagradu je dobio film ”Oaza u kamenu” koji je nastao u suradnji Turističke zajednice Grada Ljubuškog i Perice Biške.

Žiri je izabrao ovaj film zbog predivne interpretacije, bogatog sadržaja i bajkovite prirode Ljubuškog. Nagradu je preuzeo direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek koji je zahvalio organizatorima na pozivu i Perici Biški koji je strpljivo danima s ekipom iz TZ i JP Parkovi radio na montaži filma. Perica Biško, inače član ljubuškog foto kluba „Fokus“ i zaljubljenik u ljubušku prirodu, izrazio je zadovoljstvo što je „Oaza u kamenu“ ostavila iza sebe konkurenciju profesionalne produkcije, zahvalio je Turističkoj zajednici Grada Ljubuškog što su ga pozvali da realiziraju ovaj zajednički projekt i nada se da će i u budućnosti raditi zajedno na promociji Ljubuškog.

 

 

25. Ljubuški karneval

25. Ljubuški karneval

Najveselija i najstarija ljubuška manifestacija, Ljubuški Karneval, održava se uvijek na posljednju nedjelju prije početka korizme. Ove godine, 25.Ljubuški Karneval održava se 19.veljače. Međunarodna karnevalska povorka kreće u 12,30h ispred OŠ Marka Marulića i ide...