Visit Ljubuski Logo

25. Ljubuški karneval

Najveselija i najstarija ljubuška manifestacija, Ljubuški Karneval, održava se uvijek na posljednju nedjelju prije početka korizme. Ove godine, 25.Ljubuški Karneval održava se 19.veljače.

Međunarodna karnevalska povorka kreće u 12,30h ispred OŠ Marka Marulića i ide prema Centru malih športova. U 13h započinje središnji karnevalski program na Centru malih športova, koji traje do 14,30h.

Prvi put na ljubuškim ulicama gledat ćemo brazilsku sambu, koju izvodi grupa „Samba Mantock“ iz Novog Sada. U povorci sudjeluju karnevalske skupine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Crne Gore i Srbije. Osim kreativnih maski i nastupa, sve posjetitelje očekuje i dobro poznati humoristični program po kojem je Ljubuški Karneval odavno postao prepoznatljiv. Hrana i piće po promotivnim cjenama, a ulaz slobodan.

Grad Ljubuški član je Federacije europskih karnevalskih gradova – FECC, pa će tako i ovaj karneval posjetiti nekoliko predstavnika europske federacije karnevala.

 

Noćna trka Ljubuški Advent Night Run 23.12. u 18.30h

Noćna trka Ljubuški Advent Night Run 23.12. u 18.30h

Na adventskom programu u Ljubuškom su organizatori pripremili pravu poslasticu za sve rekreativce i naprednije trkače i atletičare. Predbožićna noćna utrka pod rasvjetom ljubuških ulica dužine 5.2 km sa startom i ciljem na ulazu u Advent u Ljubuškom posljednji je...